Fundraisers.be

HoGent logo 2014 defHet postgraduaat fondsenwerving van HoGent
duurt één academiejaar
omvat 33 studiepunten
en is modulair opgebouwd

 Heb je een warm hart voor goede doelen? Kijk je uit naar een job waarbij je écht het verschil kunt maken? Dan is het postgraduaat fondsenwerving iets voor jou. Dankzij de praktijkgerichte opleiding kan je meteen aan de slag als fondsenwerver.

Tijdens dit postgraduaat leer je verschillende aspecten van fondsenwerving kennen, van schenkerrelaties tot deontologische code en nog veel meer. Het postgraduaat wordt georganiseerd door HOGENT in samenwerking met Fundraisers Belgium. Zo ben je meteen gelinkt met de community van fondsenwervers actief in het werkveld. Bovendien loop je stage in een non-profitorganisatie. Zo hou je de vinger aan de pols.

Het postgraduaat fondsenwerving duurt één academiejaar, omvat 33 studiepunten en is modulair opgebouwd. Er worden geen examens georganiseerd gezien de praktijkgerichte aard van dit postgraduaat. In de plaats daarvan werk je doorheen het jaar aan je eindwerk.

Waar kan je aan de slag?
Als fondsenwerver kan je in heel wat verschillende sectoren een verschil maken:

 • Cultuur, erfgoed en kunsten
 • Educatie en onderzoek
 • Gezondheidszorg
 • Internationale solidariteit en ontwikkeling
 • Kinderen- en jongerenwelzijn
 • Milieu en dierenwelzijn
 • Ondersteuning van mensen met een beperking
 • Sociaal maatschappelijk en welzijnswerk
 • Sport en recreatie
  ...

De opleiding staat in nauw contact met het werkveld. Je zal tijdens je opleiding stage lopen in een organisatie in een van bovenstaande sectoren. Zo creëer je echt impact, al tijdens je opleiding.

HoGent PostgraduaatDoelgroep
Dit postgraduaat richt zich op pas afgestudeerde graduaten, bachelors en masters en op professionals die in de non-profitsector (willen gaan) werken. Professionals kunnen ervoor kiezen om losse modules te volgen (hiervoor kan je contact opnemen via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.).

Het programma loopt van september tot en met juni. Je hebt twee dagen in de week les of stage bij een organisatie. De lessen gaan door op donderdag (on campus in Gent) en vrijdag (online). Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag. Dit postgraduaat is dus perfect te combineren met een job.

Locatie
Deze opleiding gaat door in campus Schoonmeersen (Gent).

Campus Schoonmeersen
Voskenslaan 270
9000 Gent

Bron : HoGent

-> lien 

We thank our partners

      .